nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

Sporten en bewegen met hersenletsel

 Bewegen 27 8

Sporten is gezond. Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging zelfs noodzakelijk. Bewegen heeft een positief effect op de conditie van het brein, met andere woorden: beweging houdt de hersenen fit. Het zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

In samenwerking met Interakt Contour start het Team Sport van De Schoor binnenkort met een gevarieerd en laagdrempelig sport- en spelaanbod voor mensen met NAH in Club Pellikaan, op woensdagmiddagen van 14.00-15.00 uur inloop vanaf 13.30 uur. Om een indruk te krijgen van dit aanbod nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan een praktische workshop bij het NAH Ontmoetingspunt, geleid door Bjorn van der Meer van Interakt Contour en Jolanda Gudde van het Team Sport van De Schoor.

Datum: 27 augustus 2019
Locatie: Buurtcentrum Parkwijk, Haagbeukweg 42
Tijd: 14.00-15.30 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Gudde op of 06-39231165.

InteraktContour realiseert woonplek voor mensen met hersenletsel in Almere

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 Interaktcontour

 

InteraktContour realiseert woonplek voor mensen met hersenletsel in Almere

 

In Lelystad zullen 4 appartementen beschikbaar komen en in Almere komen er maar liefst 12 appartementen beschikbaar.

 

Almere, 16 oktober 2018
InteraktContour realiseert samen met woningcorporatie de Alliantie 12 nieuwe appartementen in een leegstaand schoolgebouw aan de Poëziestraat in Almere. De woningen zijn voor mensen die door hersenletsel - na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersenoperatie - zorg en ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven wonen. De verbouwing is 15 oktober gestart en is volgens de huidige planning mei 2019 klaar.

De nieuwe woonlocatie van InteraktContour komt in een voormalig schoolpand in de Literatuurwijk. De begane grond wordt verbouwd tot 12 moderne appartementen, een gezamenlijke woonkeuken met een gemeenschappelijke tuin. Mensen met hersenletsel wonen hier zelfstandig en kunnen 24 uur per dag een beroep doen op zorgprofessionals.

Het aantal mensen dat kampt met ernstige gevolgen van hersenletsel neemt jaarlijks toe, ook in Almere. Daardoor ontstaat meer behoefte aan wonen met zorg op maat. Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour: “We zijn blij dat we samen met woningcorporatie de Alliantie meer mensen die mogelijkheid kunnen bieden. Het worden prachtige appartementen, gelegen in het hart van de Literatuurwijk.”

De Alliantie is op haar beurt blij dat zij een nieuwe bestemming kan geven aan de vrijgekomen schoollokalen. “We geven gebouwen graag een tweede leven, want het is zonde om ze leeg te laten staan”, licht regiodirecteur Eddo Rats van de Alliantie toe. “Met de omzetting naar woningen kunnen we nieuwe betaalbare huizen aanbieden en bijdragen aan de zelfstandigheid van mensen. Het is voor ons daarom een bijzonder project om aan mee te werken.”

Over InteraktContour

InteraktContour biedt gespecialiseerde hulp aan mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Wij helpen mensen met hersenletsel te ontdekken wat nog wel kan, om weer grip krijgen op hun leven en om mee te kunnen blijven doen in de samenleving. Op het gebied van leven, wonen en werken. Wij bieden daarvoor behandeling, begeleiding en wonen met zorg.

 

Heeft u interesse? neem dan contact op met:
Alice Koffijberg - Paulus
Relatiemanager | 06-13111578 |  Elspeterweg 22 | Nunspeet | Postadres: Postbus 128, 8070 AC  Nunspeet | 
a.koffijberg@interaktcontour.nl | interaktcontour.nl |  verdermethersenletsel.nl 
ma di wo do  

Afdrukken E-mailadres

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.