nah_logo3.png
Nah ontmoetingspunt Almere

Sporten en bewegen met hersenletsel

 Bewegen 27 8

Sporten is gezond. Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging zelfs noodzakelijk. Bewegen heeft een positief effect op de conditie van het brein, met andere woorden: beweging houdt de hersenen fit. Het zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

In samenwerking met Interakt Contour start het Team Sport van De Schoor binnenkort met een gevarieerd en laagdrempelig sport- en spelaanbod voor mensen met NAH in Club Pellikaan, op woensdagmiddagen van 14.00-15.00 uur inloop vanaf 13.30 uur. Om een indruk te krijgen van dit aanbod nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan een praktische workshop bij het NAH Ontmoetingspunt, geleid door Bjorn van der Meer van Interakt Contour en Jolanda Gudde van het Team Sport van De Schoor.

Datum: 27 augustus 2019
Locatie: Buurtcentrum Parkwijk, Haagbeukweg 42
Tijd: 14.00-15.30 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Gudde op of 06-39231165.

Laat het CBR naar de eigen artsen luisteren

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Laat het CBR naar de eigen artsen luisteren

CBR

 

Mensen zijn geen regeltjes uit het wetboek. Als je weer gewoon gezond bent verklaard door je eigen specialist en ook een keuringsarts geen reden ziet voor een beperking op je rijbewijs dan moet het CBR daarnaar luisteren.

 

Petitie

Wij

Al diegene die willen dat het CBR een veilig maar boven alles een eerlijk besluit maakt. Dat ze gaan luisteren naar de CBR-keuringsartsen

 

Constateren

> Mensen zijn geen regeltjes uit het wetboek. Als je medisch gezien iets ernstigs hebt gehad en je bent daarna weer gewoon gezond verklaard door je eigen specialist en ook een keuringsarts geen reden ziet voor een beperking op je rijbewijs, dan moet het CBR daar ook naar luisteren.

> Nu legt het CBR al deze rapporten naast zich neer en volgt braaf algemene regeltjes uit het wetboek.

> Dit betekent dat de slachtoffers niet verder kunnen met hun leven. Ze worden iedere keer opnieuw herinnerd aan een zware periode.

> Het kost veel tijd en geld.

 > Daarom moet de wet aangepast worden zodat het CBR zijn keuringsartsen laat beslissen of een beperkt rijbewijs nodig is, ja of nee.

 

En verzoeken

De wet moet aangepast zodat keuringsartsen beslissen of een beperkt rijbewijs nodig is.

Klik hier om de petitie te ondertekenen.

Afdrukken E-mailadres

Vakantie 1Boek een hotel, appartement of vakantiewoning bij Booking.Com en steun NAH Ontmoetingspunt gratis.Vakantie 2
Wij ontvangen als u via een van onderstaande links een hotel, appartement of vakantiewoning boekt een  bijdrage van Booking.com
 Zoeken naar alle hotels, appartementen eb vakantiewoningen in Booking.com: https://www.booking.com/index.html?aid=1700698

Klik hier voor meer informatie.