Lettergrootte aanpassen gebruik CTRL +/-L

Activiteiten van anderen

Afdrukken
PDF

Alle financiën op een rijtje

op 21 april 2014.

VMCA_VoorElkaarInAlmere_RGB

Alle financiën op een rijtje

Op dinsdag 28 mei de VMCA in samenwerking met PLANgroep een bijeenkomst over financiële problemen. Hoe u hulp kunt krijgen en welke mogelijkheden er zijn in Almere wanneer u zelf financiële problemen hebt, of voor iemand die u kent met financiële problemen.

PLANgroep is een gratis dienst van de gemeente. Mensen die financiële problemen hebben kunnen hier terecht voor het in kaart brengen van hun financiële situatie en daarnaast geven zij advies en tips met betrekking tot hun financiële situatie en de mogelijkheden die er in Almere zijn voor hulp en ondersteuning.

Onderwerp Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over het herkennen van signalen van (toekomstige) financiële problemen. Ook komen de diverse vormen van hulp en ondersteuning in Almere aan bod en krijgt u tips en adviezen over hoe u in gesprek kunt gaan met de betreffende persoon. Of hoe u zelf hulp kunt zoeken wanneer u financiële problemen hebt.

Voor wie De bijeenkomst is voor iedereen die geïnteresseerd is. Mensen die zelf financiële problemen hebben en mensen die regelmatig contact hebben met mensen die financiële problemen hebben of financiële problemen dreigen te krijgen.

Waar en wanneer Datum: 28 mei 2014

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: VMCA, 4e etage Wagenmakerbaan 43 1315 BC Almere

Aanmelden:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Afdrukken
PDF

Gezocht mensen met CVA in de kleine hersenen

op 26 maart 2014.

Stichting To-Mpower

Mensen met CVA in de kleine hersenen gezocht

De Stichting To-Mpower is op zoek naar mensen die een herseninfarct (CVA) in de kleine hersenen hebben gehad om eenmalig bij elkaar te komen en ervaringen uit te wisselen over deze zeldzame vorm van een CVA. De vraag is afkomstig van een patiënt die dit is overkomen. Vanuit To-Mpower willen we met hem bekijken of het zinvol is ervaringsverhalen en informatie bij elkaar te brengen. Dit omdat er wel veel informatie is over CVA in de grote hersenen maar niet over CVA in de kleine hersenen. Navraag bij diverse patiëntenorganisaties en de Hersenstichting leverde tot nu toe weinig op. In z'n algemeenheid blijkt hierover niet veel bekend te zijn. Het lijkt te ontbreken aan informatie over de ziekte vanuit patiëntenperspectief.

Contactbijeenkomst mensen met een CVA in de kleine hersenen.

Zaterdag 24 mei 2014

van 14.00 - 16.00 uur in Amsterdam.

Voor meer informatie bel Gust Kuijpers 0641698932

http://www.to-mpower.nl/

Afdrukken
PDF

Theater voorstelling door mensen met NAH

op 25 maart 2014.

Theatervoorstelling door mensen met NAH.

Naar de website.

We maken een theatervoorstelling door 5 mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). NAH kan in de loop van het leven ontstaan door bijvoorbeeld een CVA (beroerte/infarct/bloeding), hersentumor of ontsteking. Of door bijvoorbeeld een ongeluk, klap op het hoofd of een val op het hoofd. Per jaar komen er in Nederland ongeveer 130.000 mensen bij met een vorm van hersenletsel. Het kan ons allemaal overkomen, ongeacht leeftijd of geslacht, elk moment van de dag. In de voorstelling vertellen vijf mensen met een zeer verschillende achtergrond hun verhaal. In al hun kwetsbaarheid, zetten zij zichzelf in de spotlights om te laten zien welke invloed NAH op hun leven heeft. Allen met het zelfde doel; begrip en (h)erkenning. Door de (naaste) omgeving, maar voor professionals, in alle soorten en maten. De voorstelling wordt vanaf het najaar 2014 in één jaar tijd tussen de 15 en 20 keer gespeeld, op diverse plaatsen in Nederland.

Allen met het zelfde doel; begrip en (h)erkenning. Door de (naaste) omgeving, maar ook door professionals, artsen en instanties

We hopen op meer begrip en (h)erkenning voor (onzichtbare) gevolgen van NAH

Bekijk onze Facebookpagina voor updates!

Toelichting

Wie ben je?

Ik ben Charlotte de Jong, ik begeleid beroepsmatig mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Verder organiseer ik zo veel mogelijk activiteiten voor deze groep mensen en hun naasten. Met als doel in stand houden en uitbreiden van het netwerk en niet te vergeten gezelligheid. Ik houd er van mensen met elkaar in contact te brengen.

Wat is je speelveld?

Mensen met NAH, hun netwerk, verpleegkundig personeel, revalidatiecentra, huisartsen, neurologen, gemeenten, professionals en verder alle geïnteresseerden,

Wat wil je bereiken?

We willen zo graag meer begrip en herkenning voor de (vaak onzichtbare) gevolgen van een hersenbeschadiging. NAH heb je voor de rest van je leven, dat gaat niet over, men wordt niet beter. Er is een breuk in de levenslijn ontstaan. Wat vroeger vanzelf ging is nu niet meer vanzelfsprekend. En dat is voor velen een doorlopend verwerkings- en acceptatieproces.

Waar heb je het geld voor nodig?

Regisseur, zangdocent, huur repetitieruimten, vervoer naar- en van repetities en voorstellingen, decors, audiovisuele middelen.

Om te kunnen starten is 12.500,00 nodig maar in totaal hebben we 16.500 euro nodig om onze voorstelling goed en professioneel vorm te geven.

Wat bied je je sharers?

25,00 euro: Donatie, we zijn u héél dankbaar want we zijn weer een stapje verder!

50,00 euro: Een toegangskaart voor één van de voorstellingen.

100,00 euro: Twee kaarten voor één van de voorstellingen

250,00 euro: Twee toegangskaarten voor de première inclusief extra's en VIP behandeling.

500,00: Vier Toegangskaarten voor de première inclusief VIP behandeling

Afdrukken
PDF

Open dag tekenen en schilderen voor mensen met Afasie

op 22 maart 2014.

2012-09-02__schildereren_voor_mensen_met_Afasie

Afdrukken
PDF

Cursus digitale fotografie

op 06 maart 2014.

Logo_SogaStichting SOGA is een vrijwilligers organisatie en behartigt de collectieve belangen van mensen met een handicap, een functiebeperking of een chronische ziekte.

Stichting SOGA komt niet alleen op voor de collectieve belangen van mensen met een handicap, een functiebeperking of een chronische ziekte, maar organiseert ook gezellige crea- koffieochtenden/computerlessen.

Digitale Fotografie

De volgende cursus begint op 1 april.

Sinds september 2010 worden er bij de SOGA cursussen gegeven in Digitale Fotografie, bedoeld voor iedereen die meer wil kunnen doen met zijn foto’s uit een digitale camera. De wereld van digitale fotografie hoeft na deze cursus niet meer een onbekende ingewikkelde zaak te zijn. Het organiseren, bewerken van foto’s, het versturen van foto’s via e-mail of het maken van een web fotoalbum is hierna kinderspel.

Voor deze cursus maken wij gebruik van het cursusboek  Wegwijs in digitale foto’s en veel praktijkgerichte uitleg.Cursus_digitale_fotografie

In korte tijd heeft de digitale camera de plaats ingenomen van het ouderwetse fototoestel. Geen wonder, want digitaal fotograferen is niet alleen gemakkelijk en goedkoop, het biedt ook talloze mogelijkheden als de foto’s eenmaal genomen zijn.

Met Wegwijs in digitale foto's leert u hoe u digitale foto's kunt bewaren, bewerken, bekijken, delen en afdrukken. Denk bijvoorbeeld aan een diapresentatie, rode ogen wegwerken, een kleurenfoto afdrukken in zwart-wit of sepia, of een collage maken. Er wordt gewerkt met het programma Picasa versie 3, een gebruiksvriendelijk en Nederlandstalig programma dat gratis te downloaden is.

De nadruk ligt op de praktijk. Met behulp van korte, inleidende teksten en stap-voor-stapopdrachten leert u uw foto's beheren en bewerken door het gewoon te doen. Op de website bij het boek staan leesbladen met achtergrondinformatie, zoals de betekenis van termen als pixels, resolutie en opslagformaat, en punten om op te letten bij de aanschaf van een digitale camera.

Er start 4 keer per jaar een nieuw cursus

De cursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur en wordt gegeven in ons computerlokaal bij de SOGA,  Wagenmakerbaan 39 te Almere. Wij werken uitsluitend in kleine groepjes van maximaal 4 personen, zodat optimale en persoonlijke aandacht gewaarborgd  kan worden. In verband hiermee kan het mogelijk zijn dat er wachtlijst is.

De kosten bedragen  incl. cursusboek, lesmaterialen en usb stick. € 50,00

Wilt u zich opgeven voor deze cursus digitale fotografie of wilt u meer informatie, dan kunt u bellen of mailen.

Tel. 036-53.38.350   e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Of kom gewoon even langs.